Известие

Collapse
No announcement yet.

1.9ТД общи приказки и помощ

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 1 во хвани още един човек той да дава газ на празен ход,а ти махни капачката на разширителния съд и гледай като дава газ дали излизат балончета ,ако няма търси теч ,огледай и в купето по мокета около радиатора за парното.
    Какво количество е изгубила за 1 седмица ??

А преди да смениш радиатора губеше ли , ако е НЕ провери първо съединенията по радиатора в такъв случай.
    Last edited by budged3d; d.m.y г., 10:58.
    АЛФА 145 TD
    sigpic

Comment

• Слагате ли масло в нафтата,аз слагам,също и добавката БДЦ на бардал,моторчето пее.Също да ви питам и ваще ли возят като каруци-ебати тва никва возия нема,ма нищо чудно,то си е нискобюджетен автомобил.Че слагам по високи гуми,и че ги помпам на 1.8 мислим

Comment

• Първоначално публикувано от ivopifeca Покажи съобщение
        Слагате ли масло в нафтата,аз слагам,също и добавката БДЦ на бардал,моторчето пее.Също да ви питам и ваще ли возят като каруци-ебати тва никва возия нема,ма нищо чудно,то си е нискобюджетен автомобил.Че слагам по високи гуми,и че ги помпам на 1.8 мислим
        Масълце слагам само лятото а за возията..каквито и гуми да сложиш все е тая...
        Alfa 155 1.9TD '97 EX
        Alfa 166 2.4 JTD EX
        Alfa 156 2.4 JTD

Comment

Също да ви питам и ваще ли возят като каруци-ебати тва никва возия нема,ма нищо чудно,то си е нискобюджетен автомобил.Че слагам по високи гуми,и че ги помпам на 1.8 мислим
          Високи ли? И на двете 155 и на 146, дето имахме в семейството само гуми на 50 високи. Отзад 205 отпред 195 на 50, 15-ки джанти - возията е супер. Помпат се на 2.3 - 2.4 - 2.5 налягане. Масълце в нафтата слагах преди няколко месеца, сега зимата мисля пак.
          166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

• Аз слагам моторно масло по 1 литър на резервоар

Comment

• Аз слагам АТФ , нямам проблеми с паленето и зиме и лете .
              LANCIA DEDRA 2.0 8V Turbo INTEGRALE
              LANCIA THEMA 2.0 8V
              ALFA ROMEO 155 1.8 8V Silverstone
              ALFA ROMEO 155 1.9 turbo D

Comment

• Първоначално публикувано от cobra_11 Покажи съобщение
                Аз слагам АТФ , нямам проблеми с паленето и зиме и лете .
                Двутактово не ли е по добре?
                Alfa 155 1.9TD '97 EX
                Alfa 166 2.4 JTD EX
                Alfa 156 2.4 JTD

Comment

• слага се трансформаторно масло-прочиства цялата горивна система много добре се отразява на дюзите хигроскопично е обира влага и всякакви боклуци но не става за перманентна употреба

Comment

• Аз слагам от време на време на един резервоар 1 литър газ за осветление и 1 литър двутактово масло на щил. Мисля че има ефект

Comment

• Здравейте,по какво да позная,че имам изгоряла подгревна свещ?На минусовите температури,пали от четвърт тия дни,но в началото неколко сек тресе яко и пуши,тва в началото само.И как най лесно мога да изолирам масления радиатор сасе маркучите му?Мерси предварително.

Comment

• Здравей колега според мен ти работят всички свещи. При мен е абсолютно същата работа с тресенето веднага след палене. И аз си мислех, че имам изгорели свещи и за да съм сигурен ги свалях всички за да ги проверя, и се оказа че всички си работят. Но тресенето в първите секунди го имам и аз, колкото по студено става толкова повече време тресе.
                        За масления радиатор незнам защо искаш да го изолираш, ти си знаеш, според мен най-лесно ще е да развиеш входящия и изходящия маркуч и с един нипел да ги съединиш.Така маслото няма да минава през него, но това нее добре за турбото, радиатора охлажда маслото, когато караш повече на обороти маслото се загрява от турбото и така.
                        Успех!
                        Фиат Мултипла 1.9 жтд фейслифт / Алфа Ромео 146 1.9 ТД ех/ Лада 2105 ех
                        Американски форум: Питаш нещо и ти отговарят.
                        Руски форум: Питаш нещо и теб те питат.
                        Български форум: Питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

Comment

• Самите маркучи са бая омаслени,искам да ги махна заедно с радиатора.

Comment

Самите маркучи са бая омаслени,искам да ги махна заедно с радиатора.
                            То и моите са омаслени но теч няма съответно и проблем няма ,не е добра идея да го махаш но ти си знаеш
                            Alfa 155 1.9TD '97 EX
                            Alfa 166 2.4 JTD EX
                            Alfa 156 2.4 JTD

Comment

• Ми тогава ще го оставя така.

Comment

• Тресе, защото нямате смукач, като запалите леко натиснете педала на газта и поддържайте изкуствено оборотите около 1200 и няма да ви тресе, докато позагрее малко. На 1.9 ТД масово на ГНП, там където трябва да е вързано жилото за автоматичния смукач няма никой, може да си го побългарите със закачане на жило и от вътре да си го дърпате и връщате ръчно. Италианска му работа.

Comment

Working...
                                X